Nem Info

En ny og smart standard for information i offentlige bygninger

Problem

Det er ikke altid nemt at få den nødvendige information i offentlige bygninger. Lange køer, dårlig skiltning, og manglende information, er dagligdagen for mange borgere der besøger offentlige bygninger. I 2015 satte Living IT Lab sig for at løse dette problem, og det blev starten på et langt samarbejde.

Løsning

I samarbejde med Living IT Lab har vi konceptudviklet, designet og programmeret Nem Info. Nem Info er en iOS app med tilhørende Content Management System (CMS), der benytter iBeacon teknologien til at give borgere den nødvendige og relevante information i offentlige bygninger, som de har brug for.

Vores roller i projektet

  • Konceptudvikling
  • Idégenerering
  • Teknisk rådgivning
  • Grafisk design
  • iOS udvikling
  • Frontend udvikling
  • Backend udvikling

Da vi indledte samarbejdet med Living IT Lab i starten af 2015, var der meget der stod uklart. Kun én ting var helt sikkert - Living IT Lab ønskede at udvikle et nyt og smart system til at give borgere den information de har brug for, når de befinder sig i offentlige bygninger. Living IT Lab havde tidligere identificeret at tilgængeligheden i offentlige bygninger er en udfordring for de fleste borgere, og i særdeleshed for borgere med fysiske funktionsnedsættelser. Sammen med Living IT Lab satte vi os for at løse denne udfordring.

Vi kan også løse din udfordring! Hvis du sidder med en konkret udfordring eller et problem som du mener kan løses med IT, så kan vi helt sikkert hjælpe. Med omfattende erfaring inden for skræddersyet app- og webudvikling i baggagen, kan vi udvikle IT løsninger på både simple og indviklede problemstillinger.

Med denne udfordring som udgangspunkt, gik vi sammen med Living IT Lab i gang med at idégenerere og konceptudvikle på det koncept, der senere blev til Nem Info. Nem Info systemet består af en iOS app, samt et tilhørende web CMS (Content Management System).

Nem Info iOS app

Nem Info iPhone mockups

Nem Info iOS appen har til formål at give borgere den information som de finder nødvendig og relevant, når de befinder sig i offentlige bygninger. Appen understøtter iBeacon teknologien, som er den teknologi der sørger for at brugere af appen automatisk modtager Nem Info beskeder på rette tid og sted, når de befinder sig i en offentlig bygning.

Nem Info beskeder

Nem Info beskeder bliver sendt til brugeren i form af push-beskeder, og kan indeholde både tekst og billeder. Brugere af iOS appen modtager push-beskeder, når de kommer i nærheden af et beacon der er placeret i den bygning de befinder sig i. Når en notifikation åbnes, bliver brugeren præsenteret for yderligere informationer der relaterer sig til det sted de befinder sig. Nem Info beskeder er designet til at hjælpe brugeren i situationer, hvor skiltning eller vejledning ikke er tilstrækkeligt. Herunder følger nogle eksempler på spørgsmål der kunne besvares vha. Nem Info beskeder.

  • Hvor kan jeg finde et oversigtskort over bygningen?
  • Hvor skal jeg henvende mig for at få hjælp som kørestolsbruger?
  • Hvordan virker projektoren i mødelokalet?

Nem Info CMS

Nem Info CMS har til formål at gøre det nemt for ansatte i offentlige bygninger, at oprette og planlægge hvor, og hvornår, Nem Info beskeder skal være tilgængelige for brugere af Nem Info appen. Det er med andre ord i Nem Info CMS, at Nem Info meddelelser bliver til. Yderligere kan brugere af systemet tilknytte en Nem Info meddelelse til et bestemt beacon i bygningen, og lave en unik tidsplan for denne meddelelse.

CMS mockups

Nem Info fungerer i dag som en prototype der bliver testet med det formål at indsamle værdifuld feedback fra brugere, hvilket i fremtiden vil gøre Nem Info til en ny standard for information i offentlige bygninger. Hvis du er interesseret i at læse mere om Nem Info, kan du gøre dette på produktets hjemmeside.

“Bagvendt er en virksomhed der muliggør at man kan komme med et problem, og så hjælper de med at løse det på deres ‘bagvendte’ måde. De har lavet en gennemarbejdet prototype, som vi kan lære af samt teste med målgruppen, før vi bygger en version 1.0.”

Stefan Tholstrup Schmidt - Projektleder

Det bliver en fornøjelse! Vi elsker at møde nye mennesker, og har altid kaffe og lækkerier på kontoret.

Kontakt os