iBeacons – En lovende teknologi for fremtiden

Vi har taget et kig på den spændende udvikling inden for Bluetooth teknologi

Begrebet iBeacon vinder dagligt indpas i flere og flere menneskers bevidsthed. Teknologien er stadig ganske ny, men den konstant voksende mængde af bud på anvendeligheden af iBeacons i vores hverdag, indikerer at vi går en spændende tid i møde.

Det er dog de færreste der er klar over hvad iBeacons er, og hvilken betydning de kan få for os i fremtiden. Hvad er iBeacons, og hvad kan de bruges til? Det vil jeg forsøge at give dig et svar på her.

Forskellen på iBeacons og beacons

iBeacon er et Apple varemærke, der dækker over en implementering af den nyeste Bluetooth teknologi, kaldet Bluetooth 4.0 eller Bluetooth low energy. Teknologien tillader mobile enheder at ”snakke” sammen med fysiske Bluetooth beacons, også kaldet hardware beacons. iBeacon teknologien er implementeret i iOS7, og fungerer med iPhone 4s eller nyere, iPad Mini, iPad 3. generation eller nyere, samt enheder der kører Android 4.3 eller nyere.

Bluetooth beacons, de såkaldte hardware beacons, er små Bluetooth sendere der kan placeres i miljøet omkring os. De behøver ingen fast strøm, og kan leve i op til flere år på et meget lille batteri. Et hardware beacon tjener kun det simple formål, at gøre omverden bevidst om dets tilstedeværelse. Et beacon besidder derfor ingen logik, men er blot en passiv enhed der konstant gør opmærksom på sig selv. Et beacon kan have et væld af forskellige former, farver og størrelser, da det kun er begrænset af den lille batteridrevne Bluetooth enhed der sidder indvendigt. Alle nyere iPhones og tablets er derfor i princippet deres eget beacon, da de indeholder Bluetooth 4.0.

Nogle af de mest populære hardware beacons på markedet lige nu, er beacons fra Estimote. Prisen på disse beacons ligger på nuværende tidspunkt i omegnen af 150kr pr. styk, og det forventes at de med tiden vil komme til at koste omkring 50kr.

iBeacon flow

Hvad gør iBeacon teknologien interessant?

Muligheden for at placere passive Bluetooth enheder i miljøet omkring os er ganske interessant, da alle smartphones og tablets i fremtiden vil være i stand til at reagere på beacons i den umiddelbare nærhed. Dette betyder at en applikation på f.eks. en iPhone kan vækkes til live, blot ved at nærme sig et bestemt beacon. Det er denne egenskab der åbner op for en lang række af interessante muligheder i fremtiden. Lige nu er områder som indendørs navigation, markedsføring og øget tilgængelighed for handicappede, nogle af de mest lovende i forhold til brugen af iBeacons.

Hos Bagvendt samarbejder vi lige nu med den danske virksomhed Living IT Lab om et projekt, der undersøger hvordan brugen af iBeacon teknologien kan øge tilgængeligheden for blinde, svagsynede og udviklingshæmmede borgere i fremtiden. Vil du vide mere om potentialet i iBeacons, eller har du idéer til konkrete anvendelsesmuligheder, er du meget velkommen til at tage kontakt til os.

Stephan Sloth
  • Stephan Sloth

  • 3. februar 2015

Det bliver en fornøjelse! Vi elsker at møde nye mennesker, og har altid kaffe og lækkerier på kontoret.

Kontakt os